Wij hebben onze FAQ verzameld

Wij helpen je graag, veelgestelde vragen zijn al eerder behandeld, misschien die van jou ook wel. De meesten hebben wij op een rijtje gezet met de bijbehorende antwoorden. 

FOTOgraaf

Fotografiecor.nl is Cor van der Waal, een gepassioneerd en getalenteerd fotograaf die al meerdere nominaties en publicaties op zijn naam heeft staan. Beleving – dáár ligt mijn overtuiging! Een mooie glimlach, een intrigerend gezicht dat veel heeft meegemaakt, mooie ogen, humor of een verhaal dat verteld wordt. Een foto moet je grijpen en bijblijven, een foto moet herinnerd worden!

Veel mensen zijn nerveus bij een fotoshoot en daarom neem ik ruim de tijd om te portretteren en tot een ontspannen sfeer te komen. Het gevoel dat iemand tijdens de sessie heeft geeft zijn weerslag in de foto en is daarmee een spiegel naar de fotograaf. Wanneer we onszelf kunnen zijn komen we het dichts bij het spontanere moment dat we willen vastleggen. Een sessie waarin jij geen karikatuur bent maar jezelf herkent, daar ligt mijn kracht!

Misschien is dat wel de moeilijkste FAQ die je mij kunt stellen. In mijn beleving is het omschrijven van je stijl het vastleggen van je creativiteit en het beperken van je mogelijkheden. Ik heb de interne drang om mij te blijven verbeteren en door te groeien, door mij te conformeren aan een stijl zou ik mijzelf beperken in mijn ontwikkeling. Mijn overtuiging is dan ook: “eruit halen wat erin zit!”

Dit is een van die veelgestelde vragen die vaak voorkomt en daarom vanzelfsprekend in mijn FAQ terug te vinden is. Ik ben gevestigd in Kampen, een geweldige sfeervolle en monumentale stad midden in het Nationaal Landschap “IJsseldelta”, centraal gelegen in Nederland en de ideale uitvalbasis op allerlei gebieden. Niet alleen kwa reizen, je zit met een uur bijvoorbeeld in Amsterdam, Leeuwarden, Utrecht, Groningen en Arnhem, maar ook de afwisseling in landschappen is een enorm voordeel. 

Zo liggen de uitgestrekte polders figuurlijk aan mijn voordeur, terwijl de Veluwe bijna aan onze achtertuin grenst. Laat ik dan niet de wijdse uitzichten over de Friese meren vergeten en het wisselende karakter van de vele historische steden en dorpen rondom ons heen. Genoeg locaties om te verkennen en te gebruiken in mijn shoots en reportages en daardoor fotografeer ik veel op locatie.

Ik werk met Sony apparatuur. Een bewuste keuze die onderscheidend is van de massa en een eigen identiteit geeft aan mijn foto’s. Ik heb twee body’s, hoogwaardige en lichtsterke portretlenzen, groothoeklenzen, een macro kit, een externe flitser, studiomateriaal, ND filters en meer, Kortom: genoeg materiaal om ervoor te zorgen dat ik mijn creativiteit aan alle kanten kwijt kan en jou/jullie de allermooiste foto’s kan bieden.

Wie droomt, mag wensen hebben dus Ja, die heb ik zeker!

Wensen
> Een eigen ruimte waarin ik een studio kan beginnen waarin ik mijn ideeën de ruimte kan geven.
> Expositie, over een bijzondere vereniging waar ik als huisfotograaf met een missie bij betrokken ben.

Reportage
> Reizen langs alle landen van de Europese Unie om de contrasten in culturen samen te brengen
> Een destination shoot! Een intieme, sfeervolle shoot of wedding in bijvoorbeeld Sardinië, een wereldstad, of een tropische locatie.

FOTOSHOOT

Yess! Super leuk dat ik wat voor jullie kan betekenen. Alle informatie in deze FAQ goed doorgelezen? Onder de pagina CONTACT vind je al mijn gegevens om mij te kunnen bellen en te mailen met alle ideeën. We maken dan een afspraak om alles door te nemen en de verwachtingen op elkaar af te stemmen. Na het plannen van de data gaan we vast een geweldige fotoshoot tegemoet.

We kunnen niet allemaal een fotomodel zijn en dat hoeft ook niet. Het zou het fotograferen alleen maar saai en niet uniek maken. Ik fotografeer het liefst echte mensen die een verhaal te vertellen hebben en daardoor elke foto zijn eigen karakter geven. Gewoon jezelf zijn, lol maken en genieten van het moment: dát is wat een foto mooi maakt.

Suggesties zijn altijd welkom, graag zelfs! Lukt dat niet dan ken ik inmiddels tientallen plekken die geschikt zijn voor foto’s. Van mooie straatjes, bossen, landschappen tot fotogenieke plekken vlak bij jullie om de hoek. Samen zullen er vast wel uitkomen wat het beste bij de opdracht past!

Wind is vaker een grotere spelbreker dan regen. Bewolking kan juist een groot voordeel zijn bij portretfotografie doordat er minder grote contrastverschillen in het licht aanwezig zijn. Bij een grotere groepsfoto kan het juist extra dynamiek in de foto’s brengen door de dramatische wolken op de achtergrond. 

Wisselvallig weer is dus helemaal niet erg en anders nemen we wat meer de tijd om tussen de buien door te fotograferen. Houdt het echt niet over met het weer dan verzetten we de afspraak en leggen we de agenda’s bij elkaar om een nieuwe afspraak te maken.

Allereerst natuurlijk datgene waarin iedereen zich prettig voelt, aan de andere kant hangt het ook voor een groot gedeelte van de locatie af. Het zou zonde zijn als je in een geweldig bloeiend heidelandschap zou wegvallen tegen de achtergrond met je mooie paarse blouse. Of te bedenken dat dit je overkomt wanneer je met een groene broek in een graslandschap staat. 

Qua kledingadvies is het erg leuk om in plaats van een spijkerbroek + wit allemaal in een bepaalde kleurtoon te gaan. Bijvoorbeeld pastelkleuren, of juist allemaal in een tint blauw. Zo creëer je toch nog een beetje één geheel zonder dat er bepaalde personen op de foto veel meer uitspringen dan anderen. Dat zou zonde zijn!

Geloof mij, dat zou je niet willen! Tijdens een fotosessie maak ik een hoop foto’s, maar dat betekent niet dat alle foto’s geschikt zijn om terug te zien. Een open mond, halfdichte ogen of iemand die met wat anders bezig is dan in de camera kijken, zijn foto’s die niks toevoegen aan een mooie herinnering. 

Daarnaast maak ik nog een hoop extra foto’s: om het licht te testen, een hoek uit te proberen of de juiste camera instellingen te vinden. Tijdens het nabewerken selecteer ik uiteindelijk de definitieve foto’s en bewerk ik elke foto handmatig om tot het beste resultaat te komen. Uiteindelijk ontvangen jullie een selectie waaruit jullie kunnen kiezen.

Auw, dat zou een enorme tegenvaller zijn maar kan natuurlijk voorkomen. Aangezien ik zelf ook al van te voren de nodige research en voorbereidingen in een opdracht moet steken hanteer ik de onderstaande regels;

Als er op een dag voorafgaand aan de fotoshoot of op de dag zelf wordt geannuleerd, vindt er geen restitutie plaats. Bij afzegging van zakelijke opdrachten binnen 1 week brengt Fotografiecor.nl de totaalkosten in rekening. In geval van ziekte of een andere goede reden is het mogelijk om in overleg een afspraak te verzetten. Reeds gemaakte kosten of reserveringen zullen doorberekend worden volgens ‘tarieven fotograaf’ of in mindering worden gebracht van de prijslijst.

Levering

Voor particulieren werk ik met een nagenoeg all-in-one concept waarbij de hoge resolutie zijn inbegrepen. Op deze manier ben je dus in de gelegenheid om de foto’s zelf bij te bestellen en de kosten zelf in de hand te houden. Daarnaast biedt ik een (beveiligd) webgedeelte op deze website waarop alle foto’s worden gepresenteerd. Deze webpagina staat ongeveer een 2 maand tot jullie beschikking. 

Je ontvangt van mij een wachtwoord waarmee je toegang hebt tot deze pagina. Wil je bijvoorbeeld een foto omgezet hebben naar zwart-wit dan is het via deze pagina ook mogelijk om dit na te bestellen . Wil je de mogelijkheid dat de webpagina langer beschikbaar is dan is dat op aanvraag te realiseren.

Ja hoor! Fotografiecor.nl bied ook die mogelijkheid in samenwerking met een professioneel fotolab met een daar bijbehorende webstore. Je kunt alle foto’s in de webstore gebruiken voor nabestellingen: afdrukken, een mooi canvas, een afdruk op hout, fotoalbums of andere te gekke producten. Kijk ook eens onder het tabje; Nabestellen voor informatie.

Dat is afhankelijk van de hoeveelheid tijd die nodig is voor de nabewerking en de grote van de reportage. Het streven is om dit binnen twee tot vier weken te realiseren. Opdrachten waar spoed bij overeen gekomen is hebben een toeslag van € 75,-

De fotoselectie wordt geleverd via WeTransfer. Je ontvangt van WeTransfer een mail met daarin een ‘download’ knop. Voeg [email protected] toe aan je contacten zodat je de mail niet mist! Klik op download en kies een map op je computer waarin je de foto’s wilt opslaan. Als de download klaar is, staan de foto’s in de door jou gekozen map op je computer en kun je ze bekijken en gebruiken! Op verzoek is het ook mogelijk de foto’s op USB aangeleverd te krijgen.

Dat zijn ze zeker! De foto’s gaan direct van de camera naar de computer waar ik ze helemaal bewerk en op kwaliteit beoordeel. Al die tijd blijven ze in hoge resolutie. De bestanden die jullie ontvangen zijn in het Jpeg-formaat en worden in de hoogste kwaliteit geleverd.

Dat is balen! Zoals je zult begrijpen kan Fotografiecor.nl niet aansprakelijk gesteld worden voor fouten en kleurafwijkingen in fotoafdrukken of producten die niet door ons zijn geleverd. Voor een overzicht van de voorwaarden verwijs ik in deze Faq, graag naar het tabje; voorwaarden. Veel webstores werken met een eigen kleurprofiel die niet universeel is. 

Fotografiecor.nl werkt met een professioneel gekalibreerd beeldscherm voor optimale kleurbewerkingen en correcties en stemt zijn kleurprofiel af op special geselecteerde partners waarmee wij samenwerken om de kwaliteit te kunnen borgen. 

Kijk in deze FAQ ook eens onder het tabje; Nabestellen voor informatie en de mogelijkheden die wij aanbieden. Omdat het natuurlijk nooit leuk is als zoiets je overkomt wil ik vragen om anders even contact met mij op te nemen, voor een stuk meedenkend advies of oplossing.

Gebruik foto's

Dat mag natuurlijk altijd, maar daar zijn wel o.a de algemene voorwaarden in deze faq aan verbonden. Bij online publiceren van de foto’s op social media, zoals Facebook, dient naam en website van Fotografiecor.nl ten allen tijde genoemd te worden. Het liefst ook met mijn watermerk in de foto. Deze foto’s krijg je bij een opdracht ook meegeleverd. 

Veel sites voor social media hebben in de voorwaarden verstopt staan dat ze de door jouw geüploade foto’s commercieel mogen verkopen zonder je te informeren. Dit zou mijn auteursrecht schaden maar ook jullie voor verrassingen brengen. Je zou toch niet willen dat je opeens jezelf terugziet op artikelen waarmee je niet geassocieerd wilt worden.

Helaas, het is niet toegestaan om ontvangen digitale bestanden op het internet te plaatsen in een andere bewerking dan dat deze is aangeleverd door Fotografiecor.nl. Andere uitsneden, watermerken verwijderen, kleuren en/of bewerkingen zijn niet toegestaan.

Tja, dat zou hetzelfde zijn als je naam onder een schilderij zetten en dan zeggen dat jij hem gemaakt hebt. Daarom is het niet toegestaan om digitale bestanden te verzenden naar fotowedstrijden zonder toestemming van Fotografiecor.nl. Zie je wat leuks waar je van overtuigt bent dat jullie foto daarvoor in aanmerking komt, neem dan contact met mij op voor overleg.

Het is niet toegestaan om zonder betaling digitale bestanden voor commerciële of non-profit bedrijven/organisaties te gebruiken en/of te publiceren in nieuws of gedrukte media. Indien schriftelijk of per mail anders is overeen gekomen kan hiervan afgeweken worden.

Gelukkig is dat in de Nederlandse wetgeving goed geregeld! Het auteursrecht van de foto’s is dan ook ten allen tijden van Fotografiecor.nl. Auteursrecht ontstaat namelijk automatisch door een creatieve daad en is geldig tot 70 jaar na het overlijden (was ik nog niet van plan) van de maker. Je hoeft er geen registratie of aanvraag voor te doen maar het recht wordt de maker automatisch toegekend. Als klant heb je het recht tot reproductie voor eigen gebruik.

Fotografiecor.nl hanteert (naast deze FAQ) de algemene voorwaarden, welke zijn opgesteld door de Fotografenfederatie. De algemene voorwaarden zijn hier terug te vinden.

Nabestellen

Ja hoor! Fotografiecor.nl bied bij shoots en opdrachten die mogelijkheid in samenwerking met een professioneel fotolab. Alle foto’s worden gepresenteerd op jouw eigen website, daar vind je een slideshow en een bijbehorende webstore. Je kunt alle foto’s in de webstore gebruiken voor nabestellingen: afdrukken, een mooi canvas, een afdruk op hout, fotoalbums of andere te gekke producten. 

Deze webstore staat 2 maand tot je beschikking en is op speciaal verzoek opnieuw te activeren en te beveiligen met een wachtwoord. Speciale verzoeken of meerwerk, zal berekend worden op basis van nacalculatie wanneer deze langer dan een uur nabewerkingtijd kosten.

Dat is het mooiste compliment dat je als fotograaf kunt krijgen voor je creatieve uitspattingen. Mooi werk aan je muur is erg bepalend voor de sfeer en uitstraling in jouw huis of op kantoor. Een goede sfeer maakt het woon en werk genot optimaal. Fotografiecor.nl is speciaal geselecteerd door prijswinnende “Werk aan de Muur” voor het aanbieden van zijn vrije werk. Als je als klant het geschikte beeld hebt gevonden kun je het gewenste formaat kiezen en bepalen op welk materiaal het gedrukt moet worden. 

Zo kun je onder andere kiezen voor een beeld op dibond (met/zonder acryl laag), canvas (in 2cm en 4,5cm dikte), ingelijste foto’s en posters. Het formaat kan wel gaan tot 2,5 meter breed, voor bijvoorbeeld een canvas. Werk aan de Muur neemt jouw bestelling in zijn geheel op zich. Zij regelen de betaling (u kunt betalen met iDeal) en zorgen voor de productie en de verzending, zo heb jij na een paar dagen het werk aan de muur kan hangen en heb ik de tijd om mij bezig te houden met wat ik het liefst doe, fotograferen!

Het zou zonde zijn als de foto’s alleen maar op mijn harde schijf zouden belanden! Laten we eerlijk zijn, wie wil er geen mooie foto van zichzelf tijdens dat ene moment dat je erbij was. Dat ene actieshot, die leuke herinnering of een foto van jullie kind voor Opa en Oma. Om dat allemaal mogelijk te maken werkt Fotografiecor.nl samen met de grootste Nederlandse aanbieder op dit gebied. Hierdoor heb je de beschikking over een enorme database waarin tot jaren terug kan worden gezocht. 

Leuke foto gevonden? Bestel deze dan in een van de verschillende formaten. Hoe het werkt? Selecteer de map van uw keuze, klik op de foto en vervolgens op bestel deze foto. De verdere afhandeling wordt volledig door dit fotolab op zich genomen en zij regelen de betaling. Zo heb ik er geen omkijken naar en kunt u genieten van het resultaat dat ik met veel plezier maakt tijdens, taptoes, parades, corso’s, feesten, concerten, festivals en andere evenementen.

Betaling

De betaling van een Fotosessie (Portretten & Gezinnen, Groepen & Familie) dient op de dag van de fotoshoot voldaan te zijn. Tenzij anders overeen gekomen. Je kunt ter plekke contant betalen of digitaal via internetbankieren. Na betaling worden de foto’s geleverd conform gemaakte afspraken.

De boekingsreservering van 30% dient bij boeking betaald te worden. De resterende 70% dient binnen 14 dagen na de bruiloft voldaan te zijn. Na betaling worden de foto’s geleverd conform gemaakte afspraken.

Je ontvangt altijd een Nota of kwitantie. Deze wordt per mail verzonden. De klant dient de nota te controleren op eventuele onjuistheden alvorens deze betaald wordt. De klant dient de Nota te betalen binnen de gestelde betalingstermijn van 14 dagen. Producten worden pas geleverd indien de betaling binnen is conform gemaakte afspraken.

Voorwaarden

Helaas zijn die er inderdaad! 🙂 Misschien ben ik een idealist maar ik had graag zonder gewerkt. Toch ontkom je er vandaag de dag niet aan dus hieronder een overzicht van de voorwaarden waar rekening mee moet worden gehouden. Bij twijfel of onduidelijkheid in deze FAQ, schroom niet om contact op te nemen!

> Fotografiecor.nl is niet aansprakelijk voor kleurafwijkingen in fotoafdrukken of producten die niet door haar zijn geleverd.

> Fotografiecor.nl werkt met een professioneel gekalibreerd beeldscherm voor optimale kleurbewerkingen en correcties. Het is mogelijk dat de klant op zijn/haar beeldscherm de kleuren of helderheid van de foto’s anders ervaart. Fotografiecor.nl is om die reden niet verantwoordelijk, wanneer het eindproduct afwijkt van de kleurweergave op het beeldscherm van de klant. De klant heeft in dit geval ook geen recht op een nieuw product, restitutie van de betaling of een andere vergoeding.

>Fotografiecor kan nooit aansprakelijk worden gesteld bij schade, welke direct of indirect ten gevolge ontstaat van het uitblijven van resultaat.

>De fotograaf kan nooit aansprakelijk worden gesteld bij lichamelijke dan wel materiële schade veroorzaakt door vallen, uitglijden en/of enige ander voorval tijdens een fotoshoot.

>Aansprakelijk kan niet worden toegepast bij enigerlei onjuist gebruik van materiaal dat zonder schriftelijk toestemming is gebruikt.

> Het auteursrecht van de foto’s ligt ten allen tijde bij de fotograaf. De klant geeft de fotograaf toestemming om de gemaakte foto’s van de klant te gebruiken voor promotie doeleinden op internet en in drukwerk. De klant ontvangt hiervoor geen vergoeding of restitutie. 

Indien de klant uitdrukkelijk niet wil dat de gemaakte foto’s van hem/haar of van leden van het gezin gebruikt worden voor promotiedoeleinden zoals hierboven beschreven, dan dient de klant dit vooraf kenbaar te maken aan de fotograaf per mail of een schriftelijk bezwaar.

>Indien anders is aangegeven, zijn alle teksten en foto’s op de website eigendom van Fotografiecor.nl.
Geen enkele afbeelding, Cursusblog of tekst van de website www.fotografiecor.nl.nl mag zonder toestemming van Fotografiecor.nl gekopieerd of gedupliceerd worden.

>De foto’s in de online galerij mogen niet worden gedownload zonder toestemming en betaling, Tenzij schriftelijk anders overeen gekomen.

>Bij online publiceren van de foto’s op social media, zoals Facebook, dient naam en website van Fotografiecor.nl ten allen tijde genoemd te worden.

>De fotoshoot wordt altijd schriftelijk of mondeling bevestigd door Fotografiecor.nl. Daarmee ga je ook akkoord met de algemene voorwaarden die in deze FAQ vermeld staan.

>Annuleren kan alleen schriftelijk of per mail en dient minimaal 48 uur voor aanvang van de shoot gedaan te zijn. Wanneer dit niet het geval is zal Fotografiecor.nl de gemaakte kosten in rekening brengen voor de wederpartij.

>Bij annulering aan de zijde van de fotograaf zal zonder opgave van reden een nieuwe afspraak aangeboden worden. Indien hierdoor wordt afgezien van de opdracht door de opdrachtgever, zal 50% in rekening worden gebracht.

Fotografiecor.nl hanteert de algemene voorwaarden, welke zijn opgesteld door de Fotografenfederatie. De algemene voorwaarden zijn hier terug te vinden. Toepasselijkheid van de algemene voorwaarden van de wederpartij wordt hierbij uitdrukkelijk van de hand gewezen. Alle voorwaarden die hier niet vermeld staan maar wel in de FAQ benoemd worden, zijn van toepassing.

Fotografiecor.nl is zorgvuldig als het gaat om het geven van betrouwbare en actuele informatie aan de bezoekers van deze website. Zij kan echter niet garanderen dat deze informatie altijd foutloos, volledig en actueel is. Daarom kunnen aan de informatie op deze website alsmede eventueel advies – per e-mail, via de vraagfunctie of op pagina’s van deze website – geen rechten worden ontleend. 

Verder aanvaardt Fotografiecor.nl geen aansprakelijkheid voor schade als gevolg van onjuistheden of onvolledigheden in de aangeboden informatie, noch voor schade die het gevolg is van problemen veroorzaakt door, of inherent aan het verspreiden van informatie via het internet, zoals storingen of onderbrekingen van of fouten of vertraging in het verstrekken van informatie of diensten door Fotografiecor.nl of door u aan Fotografiecor.nl door middel van de website of anderszins langs elektronische weg.

Op de website kunnen hyperlinks of andere verwijzingen naar informatie van (niet-)commerciële instellingen en organisaties zijn opgenomen. Fotografiecor.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van die websites en informatie van derden.

Op de inhoud van de website, waaronder begrepen maar niet beperkt tot de teksten, look and feel, geluid- en beeldmateriaal, afbeeldingen, software, vormgeving, merken, logo’s, enige andere informatie en databanken rusten intellectuele eigendomsrechten welke aan Fotografiecor.nl, haar licentiegevers en/of haar partners toebehoren. 

Deze inhoud mag uitsluitend worden gebruikt om van de website en de daarop aangeboden diensten gebruik te maken. Zonder uitdrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming vanFotografiecor.nl mag u de inhoud niet voor andere doeleinden aanwenden, waaronder begrepen, maar niet beperkt tot het verveelvoudigen en/of openbaar maken daarvan dan wel het verstrekken daarvan aan derden, al dan niet voor commerciële doeleinden.

Academy

Voor deelname aan een fotografie workshop of fotografie reis gelden de tarieven zoals deze op de website www.fotografiecor.nl vermeld staan.

>De vermeldde tarieven zijn inclusief btw.

>Fotografiecor.nl verstuurd een bevestiging voor deelname aan een cursus of workshop.

>De factuur/kwitantie voor deelname aan een fotoworkshop van een dag(deel) dient binnen een maand te worden voldaan.

>Voor deelname aan een fotoreis van meerdere dagen geldt dat de eerste aanbetaling binnen 30 dagen na aanmelding dient te worden voldaan. Het restant van de factuur dient uiterlijk 30 dagen voorafgaand aan de fotoreis te zijn voldaan.

>De inschrijving van een fotoworkshop van een dag(deel) is definitief na volledige betaling van de factuur.

>De administratiekosten van inschrijving en annulering bedragen € 12,50

>In het geval dat de cursist tot 4 weken voorafgaand aan de reservering annuleert dan geldt dat 75% van het cursusgeld wordt vergoed.

>Indien tussen 4 weken en uiterlijk 1 week voorafgaand aan de cursus / workshop door de cursist wordt geannuleerd dan wordt 25% van het cursusgeld vergoed.

>Als de cursist de cursus / workshop binnen een week voorafgaand annuleert kan het cursusgeld helaas niet worden terugbetaald. De cursist heeft dan wel de mogelijkheid om op een ander moment aan  een cursus deelnemen. Indien de alternatieve cursus duurder is dan de cursus waarvoor ingeschreven was dan wordt het verschil in rekening gebracht aan de cursist.

>Annulering bij deelname aan een meerdaagse fotoreis is niet meer mogelijk na de laatste betaling uiterlijk 30 dagen voor aanvang van de reis. De cursist heeft dan wel de mogelijkheid om op een ander moment aan nieuwe fotoreis deel te nemen na aftrek van eerder gemaakte kosten.

Sommige fotoworkshops zijn sterk weersafhankelijk. Dit staat bij de omschrijving van de fotoworkshop vermeld. Indien een fotoworkshop (uiterlijk 3 dagen van te voren) door Fotografiecor.nl wordt geannuleerd dan wordt zo veel mogelijk naar een alternatieve datum gezocht.

>Indien er onvoldoende deelnemers zich ingeschreven hebben voor een workshop dan is Fotografiecor.nl gerechtigd om de fotoworkshop te annuleren.  Zodra dat gebeurt dan wordt het volledige cursusgeld (na aftrek van cursusmateriaal & administratiekosten) aan de cursist gerestitueerd.

>Indien er gedurende de workshopdag zich een situatie voordoet waardoor de workshop deels geannuleerd moet worden en er geen alternatief beschikbaar is, dan wordt in overleg een evenredig deel van het cursus geld vergoed.

>Indien de fotoworkshop door Fotografiecor.nl geheel geannuleerd wordt dan wordt –indien er geen alternatief geboden kan worden – het volledige (na aftrek van cursusmateriaal & administratiekosten) cursusgeld gerestitueerd.

>Voor een aantal fotoworkshops  wordt cursusmateriaal in de vorm van een e-book of een reader verstrekt. Deze cursusmaterialen behoren tot het intellectueel  eigendom van Fotografiecor.nl. Op deze materialen is auteursrecht van toepassing. Het dupliceren en verspreiden van deze materialen is zonder nadrukkelijke toestemming van Fotografiecor.nl niet toegestaan.

>Fotografiecor.nl kiest de locaties waar fotoworkshops worden georganiseerd met zorg uit. Aan locatiekeuze wordt veel voorbereidingstijd in de vorm van research besteed. De locaties zijn normaalgesproken op openbaar terrein. Het is de cursisten uiteraard toegestaan om deze openbare locaties na de fotoworkshop vrij te bezoeken.

>Fotografiecor.nl – indien er geen sprake is van grove nalatigheid of opzet – is niet aansprakelijk voor enige schade die voortvloeit uit de deelname aan een fotoworkshop die door ons wordt georganiseerd.

>Van cursisten die deelnemen aan een fotoworkshop/ fotoreis wordt verwacht dat ze zichzelf verzekeren voor schade en/of annulering.

>In het geval van fotoreizen wordt gewerkt met leveranciers. Deze partijen zijn zorgvuldig door Fotografiecor.nl  geselecteerd. Fotografiecor.nl  is echter niet de eigenaar van deze leveranciers. Fotografiecor.nl kan derhalve niet aansprakelijk gesteld worden voor enige schade – in welke vorm dan ook – die veroorzaakt door derden.

>De fotoshoot wordt altijd schriftelijk of mondeling bevestigd door Fotografiecor.nl. Daarmee ga je ook akkoord met de algemene voorwaarden die in deze FAQ vermeld staan.

>Annuleren kan alleen schriftelijk of per mail en dient minimaal 48 uur voor aanvang van de shoot gedaan te zijn. Wanneer dit niet het geval is zal Fotografiecor.nl de gemaakte kosten in rekening brengen voor de wederpartij.

>Bij annulering aan de zijde van de fotograaf zal zonder opgave van reden een nieuwe afspraak aangeboden worden. Indien hierdoor wordt afgezien van de opdracht door de opdrachtgever, zal 50% in rekening worden gebracht.

Fotografiecor.nl hanteert de algemene voorwaarden, welke zijn opgesteld door de Fotografenfederatie. De algemene voorwaarden zijn hier terug te vinden. Toepasselijkheid van de algemene voorwaarden van de wederpartij wordt hierbij uitdrukkelijk van de hand gewezen. Alle voorwaarden die hier niet vermeld staan maar wel in de FAQ benoemd worden, zijn van toepassing.

Fotografiecor.nl is zorgvuldig als het gaat om het geven van betrouwbare en actuele informatie aan de bezoekers van deze website. Zij kan echter niet garanderen dat deze informatie altijd foutloos, volledig en actueel is. Daarom kunnen aan de informatie op deze website alsmede eventueel advies – per e-mail, via de vraagfunctie of op pagina’s van deze website – geen rechten worden ontleend. 

Verder aanvaardt Fotografiecor.nl geen aansprakelijkheid voor schade als gevolg van onjuistheden of onvolledigheden in de aangeboden informatie, noch voor schade die het gevolg is van problemen veroorzaakt door, of inherent aan het verspreiden van informatie via het internet, zoals storingen of onderbrekingen van of fouten of vertraging in het verstrekken van informatie of diensten door Fotografiecor.nl of door u aan Fotografiecor.nl door middel van de website of anderszins langs elektronische weg.

Op de website kunnen hyperlinks of andere verwijzingen naar informatie van (niet-)commerciële instellingen en organisaties zijn opgenomen. Fotografiecor.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van die websites en informatie van derden.

Op de inhoud van de website, waaronder begrepen maar niet beperkt tot de teksten, look and feel, geluid- en beeldmateriaal, afbeeldingen, software, vormgeving, merken, logo’s, enige andere informatie en databanken rusten intellectuele eigendomsrechten welke aan Fotografiecor.nl, haar licentiegevers en/of haar partners toebehoren. Deze inhoud mag uitsluitend worden gebruikt om van de website en de daarop aangeboden diensten gebruik te maken. 

Zonder uitdrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Fotografiecor.nl mag u de inhoud niet voor andere doeleinden aanwenden, waaronder begrepen, maar niet beperkt tot het verveelvoudigen en/of openbaar maken daarvan dan wel het verstrekken daarvan aan derden, al dan niet voor commerciële doeleinden.