Avond & Nachtfotografie

 

Onderwerpen voor nachtfotografie zijn altijd en overal om ons heen. De gehele wereld draait en beweegt alsof het een lieve lust is. We reizen en verplaatsen ons voort met de meest moderne middelen om op onze bestemming te komen. Dagelijks raast de maatschappij aan ons voorbij en we volgen de stroom onophoudelijk. Sommige beweging nemen we waar,  andere gaan te traag om het te kunnen registreren. Immers, het is afhankelijk van de snelheid waarmee we bewegen en de tijd hoelang we ergens naar kijken.

De magie van nachtfotografie

Deze populaire tak van fotografie is de laatste jaren sterk in opkomst en heeft zich snel heeft ontwikkeld. Met een camera, wat hulpmiddelen en genoeg geduld kunnen we met nachtfotografie heel wat van die beweging vastleggen. Wie een beetje creatief is kan geweldige resultaten boeken met adembenemende effecten. Met nachtfotografie lijken foto’s opeens tot leven te komen en spreken tot de verbeelding.

Het oog van de kijker wordt bij nachtfotografie letterlijk en figuurlijk de foto ingetrokken. Keer op keer zal de kijker iets nieuws ontdekken. Wanneer je als fotograaf deze dynamiek in een foto wilt brengen heb je zoals gezegd, wel wat kennis en materiaal nodig. Zo moet je camera een ‘manuele’ stand hebben. Op die manier kun je de sluitertijd zelf bepalen en langere sluitertijden realiseren. Verder is het statief een absolute must om je camera voor langere tijd ‘stil’ te houden. Je kunt natuurlijk over een vaste hand beschikken maar of je dat 30 seconden gaat vol houden…

Verbeelding

Voor het fotograferen in de avond kun je met bovengenoemde materiaal al hele mooie effecten bereiken. Vooral in de dorpen en steden kun je hiermee je hart ophalen vanwege, de vele verlichtingen die aanwezig is. Denk ook eens aan het fotograferen van festiviteiten in de stad. Immers, een festival of kermis heeft mooi uitgelichte attracties. Laat je verbeelding spreken, maak bijvoorbeeld een mooie foto van een reuzenrad die voortdurend in beweging lijkt te zijn.

Basis cursus fotografie voor de beginnende fotograaf
Voor de beginnende fotograaf

Nooit meer in de automatische stand fotograferen maar meer controle over je fotografie hebben. Dat is waar deze basis cursus fotograferen je mee gaat helpen! Wat is de belichtingsdriehoek en hoe kun je betere foto’s maken in de M stand? Boek dan deze basis cursus fotografie voor de beginnende fotograaf. 

Boek Nu

Cursus voor de gevorderde fotograaf
Fotografie cursus gevorderen

De fotografie cursus die net even wat verder gaat wanneer je fotograferen beter wilt leren begrijpen. Ontwikkel jezelf tot fotograaf en leer meer grip te krijgen op allerlei verschillende situaties. Fotograferen kan iedereen maar niet iedereen is een fotograaf. Wil jij verder met je fotografie? Boek dan een van mijn diverse cursussen & workshops

Boek Nu

Book, Readers en downloads met informatie over fotografieDigitale fotografie tips

Veel van mijn informatie is te vinden in mijn gratis online fotoblog vol handige tips en cursussen. Je leest hoe ik mijn fotoshoots maak maar ook met welke voorbereiding mijn beeldbank tot stand komt. Wil je meer digitale fotografie tips dan in mijn webshop genoeg mogelijkheden te vinden voor ebooks, readers en downloads als naslagwerk. 

Contact mij
Sluitertijd / licht

nachtfotografie


Zodra de lichten van de stad aangaan, begint voor mij de magie van nachtfotografie. Urbansites & architectuur komen tot leven, evenementen worden opeens dynamisch door beweging en licht. De natuur en landschappen van een verlicht stadsparken krijgen opeens iets sprookjesachtigs. 

Fotografiecor.nl

Lange sluitertijden

Niet alleen avond- & nachtfotografie kan toegepast worden met lange sluitertijden. Het leuke eraan is dat je overdag op klaarlichte dag ook kunt experimenteren. Wie met een speciale ND-filters werkt of matige lichtomstandigheden zal zijn sluitertijd kunnen oprekken. Wolkenluchten worden opeens dynamisch en landschappen krijgt een compleet andere dimensie. Speel eens met water en maak van rivieren iets mystieks. Geef zonsondergangen net dat beetje extra en fotografeer watervallen.  Daag jezelf eens uit en leer letterlijk schrijven met licht.

Laat je inspireren

Laat je verassen door de mogelijkheden en verander de wereld om ons heen tot unieke beelden. Durf te experimenteren en zoek de grenzen van je fotoshoots op. Maak die unieke foto waarmee je anderen weet te inspireren. Wacht op het juiste moment en investeer tijd om de beste foto te maken. In deze portfolio laat ik foto’s zien die je inspireren om met nachtfotografie aan de slag te gaan. Ga bijvoorbeeld eens naar buiten als het regent of fotografeer het blauwe uur na zonsondergang. Je zult geweldige foto’s maken op een heldere koude nacht en ja, dat zijn momenten dat anderen lekker thuis bij de kachel blijven.

De foto’s maak ik overal in mijn directe omgeving. Zo zul je veel foto’s tegenkomen van de  prachtige lichtstad Kampen. Een oude hanzestad die zich ontwikkeld tot de lichtstad van het noorden. Als mijn woonplaats is het een perfecte locatie voor het maken van bijzondere fotoshoots en het geven van inspirerende workshops.

Blijf op de hoogte

Regelmatig post ik in mijn fotoblog nieuwe posts en leerzame artikelen. Ik geef je achtergrond informatie van reportages uit mijn beeldbank en geef de beste fotografie tips. Wil je het wiel niet zelf uitvinden, volg dan een fotografie cursus om jezelf te ontwikkelen. Stel de vragen die je altijd al had willen weten en ga eens mee op een fotografie workshop. In het veld leer ik je praktijktips en ervaar je de beste methode om de meest prachtige foto’s te maken. Er zijn foto workshops & cursussen in verschillende niveaus en onderwerpen.

Voor vragen, foto’s bestellen in mijn webshop, een fotoshoot of zakelijke shoot kun je mij altijd benaderen. Klik dan even op de onderstaande contact button.Ik hoor graag wat ik voor jullie kan betekenen. Voor veel gestelde vragen verwijs ik je graag naar mijn faq pagina of de tarieven lijst voor prijzen over workshops.

Contact

 

Kijk ook eens in mijn fotoblog voor meer voorbeelden en inspiratie

Blog
Begin met chatten!
👨‍💻 Hulp nodig?
Hallo 👋
Hoe kunnen wij je van dienst zijn?