Natuurfotografie maakt je bewuster van alles om ons heen

Natuur is overal om ons heen. Enerzijds, lijkt het zo vanzelfsprekend dat het ons vaak niet eens meer opvalt. Anderzijds, zijn we opeens onder de indruk door de schoonheid die ons verrast. De vogels die je hoort fluiten of de vlinders die vrolijk ronddansen van bloem naar bloem. Dagelijks bewegen we ons door een wondere wereld. die voortdurend in beweging is. Er valt altijd wel wat nieuws te ontdekken in de natuur.

Fotograferen in de natuur

Voor een fotograaf is landschappen en natuurfotografie een geliefd onderwerp. Het is altijd dicht in de buurt en het blijft steeds opnieuw verbazen. Soms ligt er letterlijk om de hoek van je eigen woning een compleet andere wereld. Je hoeft dus niet altijd ver te reizen om bijzondere locaties op te zoeken voor natuurfoto’s. Kijk bijvoorbeeld eens in je tuin of daar geen mooie tulpen staan. Meestal neem ik een statief en een camera mee op mijn wandelingen.

Wat onderweg mijn aandacht trekt, zet ik op de foto. Hoewel, er zijn ook locaties waarvoor ik wel specifiek erop uittrekt (reisfotografie) om iets unieks vast te leggen. Door de loop van de jaren heb ik geleerd dat fotografie je anders leert kijken. Namelijk, door langer stil te staat bij wat ik om mij heen ziet. Door natuurfotografie ben ik mij bewuster van mijn omgeving.

Verschillende mogenlijkheden

Er zijn voor de fotograaf verschillende technieken en fotografie cursussen, om die wondere wereld vast te leggen. Elke techniek heeft zo zijn voor- en nadelen. Met macrofotografie kun je bijvoorbeeld, schitterende detailfoto’s maken. Dieren, insecten en bloemen zien er opeens verbazingwekkend anders uit. Aan de andere kant, pak eens een groothoeklens. Ten eerste, ziet alles er surrealistisch uit en ten tweede, zet de foto de kijker tot nadenken. Immers, wat we zien wijkt af van wat we kennen. Nadeel kan soms zijn, de natuur laat zich niet dwingen. Dit betekent, meerdere keren terugkomen op dezelfde locatie.

De verassing van natuurfotografie

Urenlang kan ik liggen wachten in een onmogelijke positie Want, ik wil dat toch die ene unieke foto maken. Op andere momenten ben ik blij een camera mee te hebben. Er staat er dan zomaar opeens een hert voor je neus of maak je die bijzondere natuurfoto langs de kant van de weg. Kortom, de verrassing van de natuur kan om elke hoek voorbij komen. Je moet alleen leren er bewust bij stil te staan en erop voorbereid zijn. Meestal hebben we haast en vliegen we er onbewust voorbij. Immers, we zijn druk en hebben de blik op oneindig en zijn afgesloten van al dat moois om ons heen. Zelf maak ik mij er ook regelmatig schuldig aan. Hoe mooi is het dan, wanneer je tijd kunt vrijmaken en zonder fotoreizen die andere wereld in kunt duiken.

In deze fotogallerie neem ik jullie mee naar die andere wereld. Regelmatig ga ik erop uit om de natuur op mijn manier vast te leggen. In een collage van verschillende fotografie fotoshoots laat ik jullie zien wat er allemaal mogelijk is met natuurfotografie.

Regelmatig update ik mijn fotoblog met nieuwe foto’s. Laat je inspireren door alledaagse onderwerpen en verrassen wat ik allemaal tegenkom.

Contact

Mocht een van deze foto’s je aanspreken of heb je er creatieve ideeën mee…Bijvoorbeeld; stock-fotografie, zakelijk of voor marketing, informeer dan eens naar de mogelijkheden door contact met mij op te nemen. Voor afdrukken of werk aan de muur klik dan vooral op onderstaande button om foto’s te bestellen. Immers, een mooie fotoafdruk om tegen aan te kijken is altijd mooier dan een kale muur.

Werk aan de muur [kkstarratings]


Fotoblog

Laatste nieuws


Op mijn fotoblog zijn regelmatig updates van de laatste fotoshoots, nieuwste reportages en bijzondere media of website projecten. Volg of bekijk regelmatig mijn blog om op de hoogte te blijven van de laatste achtergronden of evenementen. Laat je inspireren door bijvoorbeeld architectuurfotografie, fauna of urban fotografie uit de hanzestad Kampen.

Bekijk de mogelijkheden die ik als fotograaf voor jullie kan betekenen. In mijn faq kun je al veel antwoorden vinden op vragen en in mijn prijslijst zie je een overzicht van mijn tarieven en fotoshoots. Volg eens een inspirerende workshop, bekijk mijn fotografie tips, boek een loveshoot of ga op de foto met je gezin of een familie shoot.

Fotografiecor.nl

Bekijk meer werk en foto's op mijn

Fotoblog
Begin met chatten!
👨‍💻 Hulp nodig?
Hallo 👋
Hoe kunnen wij je van dienst zijn?