Reisfotografie

Bestemmingen die inspireren


Kijk mee op mijn travels langs city trips, landschap en culturen. Beleef reizen door het oog van mijn camera en laat je inspireren. Regelmatig post ik op mijn fotoblog nieuwe artikelen over natuurfotografie, landschapsfotografie, nachtfotografie & architectuurfotografie. Onderwerpen over urban, seizoenen, achtergronden en seizoenen. Neem eens een kijkje of volg mij op social media. Voor alle vragen, verzoeken of andere ideeën hoor ik het graag.

Fotografiecor.nl [fblike]

Door de loop van de jaren ben ik al op heel wat plekken in de wereld geweest om een portfolio op te bouwen. Op mijn reizen in Europa langs steden, landen en culturen gaat de camera altijd mee. Stel je voor, je bent tijdens je city trips op de juiste plaats, op het juiste moment. Je ziet een prachtig fotomoment tijdens een evenement en je zult er dan maar achter komen dat je camera thuis of in het hotel ligt. Ik zou er niet aan moeten denken, dat unieke moment te moeten missen zonder het in beeld te brengen. Kortom, het is goed te realiseren dat je met reizen waarschijnlijk nooit meer op diezelfde plek terug zult keren. Het is soms een paar kilo extra aan fotomateriaal meeslepen maar vaak word je ervoor beloond met een prachtige fotoshoot.

Voorbereiding voor je fotografie reizen

Nu neemt 90% van de vakantiegangers zijn camera op reis mee dus ben ik niet de enige fotograaf. Ik geef mijzelf dan ook de uitdaging om meer te doen dan de gemiddelde reiziger. Immers, een mooi shot of een uniek moment vastleggen is meer dan een mooie fotogalerie. Meestal betekent reizen een goede voorbereiding en een heel wat gespit op Google. Ik breng dan ook heel wat uren door achter te computer, en het volgen van fotografie cursussen, in plaats van met mijn camera.

Je moet er wat voor overhebben

Door de juiste voorbereiding te treffen, probeer ik de omstandigheden zoveel mogelijk af te dwingen. Het betekent soms op onmogelijk tijden je bed uit en extra tijd vrijmaken in de vakantieplanning. Je moet er namelijk rekening mee houden dat op een populairder tijdstip die beroemde locatie voor je fotosessie niet te gebruiken is. Het zal er namelijk zwart zien van de toeristen die voortdurend door je beeld lopen. Als reisfotograaf wil je een foto maken in alle rust en stilte. Een moment vangen waarvan anderen foto’s willen bestellen of willen gebruiken voor foto nieuws, website’s of media  Je zou niet willen dat je achteraf uren bezig bent met de nabewerking terwijl je dat had kunnen voorkomen.

Contact[kkstarratings]

Lees inspirerende artikelen en achtergronden

Fotoblog
Begin met chatten!
👨‍💻 Hulp nodig?
Hallo 👋
Hoe kunnen wij je van dienst zijn?