Evenementen

 

Een van mijn specialismen is het fotograferen van evenementen & concerten. Een passie dat is voortgekomen uit het jarenlang muziek maken bij een showband met een enorme prestatiedrang. Het heeft mij de mogelijkheid gebracht dat ik decennialang op de meest uiteenlopende evenementen heb opgetreden. Een reis die mij als event fotograaf in de verste uithoeken heeft gebracht. Een bijzondere ervaring die mij extra inzicht heeft gegeven hoe je een evenement kunt vangen in een pakkend beeld.

Event fotograaf met ervaring

Event fotografie is bijzondere vorm van fotografie waarbij je in de meest uitdagende en moeilijke omstandigheden moet fotograferen. Je weet nooit wat je kunt verwachten en de locatie en de condities zijn voortdurend in beweging. Publiek staat te springen, muzikanten die dansen en verlichting die alle kanten opvliegt. Kortom, een lastig onderwerp voor een fotograaf maar voor een event fotograaf juist een leuke uitdaging. Het is de kunst om de sfeer van een event te vangen door mensen of het landschap in beeld te brengen, maar ook door op de kleine dingen te letten die bijdragen aan goede reportagefotografie.

Event fotografie vraagt dan ook om de nodige kennis en vlieguren voordat je iets in beeld kunt brengen. Tuurlijk, iedereen kan een goede foto maken maar complete reportagefotografie op een kwalitatief gelijkwaardig niveau..? Een evenement fotograferen is meer dan willekeurig plaatjes schieten of lukraak mensen fotograferen. Je wilt als organisator foto’s die dat unieke verhaal vertellen in de hoogste kwaliteit voor de juiste doelgroep.

Toegevoegde waarde leveren

Bij het zien van event-foto’s krijg je al zin in de volgende keer dat het evenement weer georganiseerd gaat worden. Ik vind het dan ook een must om de dynamiek van een concert of evenement pakkend in beeld te brengen. De toegevoegde waarde lever ik door mijn observerende blik en het beeld dat emoties moet oproepen. Het ultieme moment in een beeld vangen die de essentie van een optreden samenvat. De bezoekers zullen zich jaren later nog herinneren dat ze erbij waren doordat ene beeld. Een meerwaarde die jaren later nog te gebruiken is voor promotie en content-marketing. Geef je event dus de toegevoegde waarde die het verdient! Ik verneem graag wat ik voor jullie kan betekenen.


*

De camera maakt de foto, ik de plaat.

Wie mijn fotografie en mijn portfolio bekijkt zal opmerken dat ik een eigen manier van kijken heb. Een stijl waar ik trots op ben en die goed weergeeft hoe ik fotografie beleef. Door mijn sterk autodidacte aanleg heb ik mijn talent weten te ontwikkelen tot deze eigen identiteit. Een vermogen die mij steeds opnieuw verder brengt naar nieuwe uitdagingen en een hoger niveau. Altijd sta ik open voor nieuwe ontwikkeling en verdiepende vraagstukken. In mijn fotografie vind je dat terug! Ik vang het moment waarin het beeld doorloopt naar het volgende moment. Het oog zal je verder laten kijken voorbij de foto en het achterliggende verhaal willen doorgronden. Neem daarom eens te tijd om een foto goed te bekijken en door te laten dringen. Laat mij je meenemen op een reis achter die unieke plaat!

Waarom een event fotograaf?

Als organisator steek je veel energie, tijd en werk in het organiseren van een prachtig evenement. Publiek, vrijwilligers, werknemers en deelnemers hebben geweldig genoten. Iedereen vondt het een fantastisch evenement en hoopt dat er een vervolg gaat komen. Kortom, hoe mooi is het als je terug kunt kijken op een aantal mooie foto’s die het evenement weer tot leven roepen. De event fotograaf kan hier een belangrijk aanvulling op zijn. Na al dat harde werken zou je niet willen dat het evenement vergeten wordt. Dit betekent, ‘fotograaf’ inhuren’ op het to do lijstje zetten voor en goede promotie. Een goede evenement reportage geeft namelijk goede mogelijkheden voor effectieve marketing bij een volgende editie. Denk aan flyers, folders, advertenties, banners, etc. Tenslotte, pakkend beeldmateriaal kan bepalend zijn voor de uitstraling van uw evenement.

Social media maakt vandaag de dag een belangrijk onderdeel uit van onze marketing. Het is belangrijk om na te denken welk beeldmateriaal wordt aangeboden en wat wel of niet verspreid mag worden. Event fotografie geeft een extra stimulans om ‘gratis’ het event te laten promoten via social media. Immers, publiek en deelnemers zullen maar al te graag mooie foto’s willen delen van het evenement waar ze bij zijn geweest. Zorg er dus voor dat het maximale uit een evenement gehaald is.

Meer dan music & events

Als fotografiecor ben ik voor oneindig veel toepassingen inzetbaar. Niet alleen tijdens een concert, festival of evenement kun je fotoshoots maken. Ook voor feesten, openingen en beurzen ben je als event fotograaf een meerwaarde. Denk ook eens aan conferenties en metingen.

Helaas ziet nog niet iedereen de toegevoegde waarde. Waarschijnlijk weet u dus ook niet meer welk evenement dat ook alweer was. Zorg ervoor dat uw organisatie perfect staat, denk aan uw marketing en aftersales. Event fotografie is een meerwaarde en een onmisbaar actiepunt. De volgende keer vinkt u ‘fotograaf’ hopelijk als eerste af op het ‘to do’ lijstje.

Uw event fotograaf

Ik zou het leuk vinden als ik wat voor jullie evenement mag betekenen! Kijk ook eens in mijn fotoblog voor meer inspiratie en mogelijkheden voor fotoshoots. Op zoek naar een workshop prijslijst of een FAQ? Kijk vooral op mijn website voor alle mogelijkheden en laat je verassen! Op gallery staan prachtige stockfoto’s die bijvoorbeeld zijn te gebruiken als achtergronden of sfeermakers.

Contact

Kijk voor meer artikelen en foto's ook op mijn

Blog
Begin met chatten!
👨‍💻 Hulp nodig?
Hallo 👋
Hoe kunnen wij je van dienst zijn?