Fotografie cursus

Basis / Gevorderden

Ontwikkel jezelf als fotograaf


Met een cursus fotografie zul je de camera instellingen beter weten te beheersen met een en zul je anders leren kijken naar de wereld
[fblike]

Vol enthousiasme heb je een nieuwe camera gekocht. Je beschikt over de nieuwste opties en een wereld gaat voor je open. Eindelijk kun je aan de slag, met je pas ontdekte talent en je bruist van de energie. De eerst dagen, weken en maanden ben je druk in de weer. Je wilt alle fotografie onderwerpen die er maar zijn, prachtig in beeld brengen. Architectuur fotografie, landschap en natuurfotografie lijken je aardig goed af te gaan. De eerste enthousiaste reactie’s op je foto’s stromen binnen. De eerste echte fotoshoot dient zich al snel aan en de eerste fotoshoot staat dan ook al gepland. Om je voor te bereiden lees je hier en daar een fotoblog met wat fotografie tips. Je volgt nog een beknopte online cursus fotografie waar weinig nieuwe dingen voor je instaan. Je bent er klaar voor!

Tijd om als fotograaf uit te pakken op je eerste fotoshoot. Iedereen heeft zich verzameld, je gaat aan de slag en dan loop je tegen de eerste de problemen aan.

Oeps…

Foto’s zijn onder- of overbelicht, bewogen en de zon lijkt ook al niet mee te willen werken. Alle gezichten zijn donker en thuis blijken de foto’s ook nog onscherp te zijn. Wanneer men foto’s wil afdrukken zijn ze ook nog eens niet van het goede formaat om af te kunnen drukken. Met het volgen van een goede foto cursus had je deze situatie kunnen voorkomen. Wil je het verschil maken dan is het verstandig om  je camera instellingen beter te leren beheersen.

Tijd voor een cursus fotografie

Voor mijn fotoblog heb ik enkele artikelen geschreven die je helpen begrijpen wat je met de camera allemaal kan. In een unieke 7 stappen basis cursus probeer ik op een heldere en eenvoudige wijze uit te leggen wat fotografie is. In mijn eigen zoektocht naar het ‘perfecte plaatje’ heb ik geleerd dat begrijpbare informatie vinden best lastig is.

Tuurlijk, er zijn genoeg online foto cursussen te vinden. De meesten benoemen helaas niet alles of zijn zo overcompleet dat ze verwarrend werken. Deze cursus fotografie heb ik dan ook deels voor mijzelf geschreven. Ik wilde er zeker van zijn dat ik alle informatie op een eenvoudige manier bij de hand zou hebben. Wat is er dan handiger dan een cursus fotografie te hebben op je eigen website. [fblike]

Workshop fotografie

Geen zin om jezelf autodidact te ontwikkelen? Hou je ervan om liever in de praktijk aan de slag te gaan samen met anderen. In mijn inspirerende woonplaats Kampen geef ik workshops die je verder helpen met de ontwikkeling van je fotografie. We brengen de theorie in praktijk op de mooiste locatie’s en evenementen

Cursus fotografie & tips

Wanneer je de instelling eenmaal onder controle heb dan zijn er natuurlijk altijd nog vragen waar je tegen aanloopt. Naast mijn cursus fotografie geef ik handig fotografie tips. Deze kunnen helpen je talenten nog verder te ontwikkelen. Ontdek wat jou fotografie nog beter kan maken. Soms is een oplossing simpel als je maar weet hoe het moet.

Handmatig fotograferen

Na het volgen van een cursus fotografie zul je voortaan op de manuele stand willen fotograferen. Je weet nu de juiste instellingen om te gebruiken en dat zal vertrouwen geven. Je zult meer plezier aan het fotograferen beleven en zelfs je eigen foto’s willen bestellen. Ontdek nieuwe mogelijkheden als reisfotografie , nachtfotografie en urban fotografie. Je creativiteit kent opeens geen grenzen meer. De volgende stap zal dan ook zijn om te leren hoe je het licht kunt beheersen.

Dat licht is iets wat je vooral moet leren zien in de praktijk. De theorie met een workshop is dan ook de meest praktische combinatie. In deze vervolg fotocursus voor gevorderden zul je de verschillende dimensies van licht ontdekken. Informeer eens naar de mogelijkheden, ik hoor het graag.

Contact[kkstarratings]


 

Voor meer en ander werk kijk ook in mijn

Fotoblog