Reisfotografie

Bestemmingen die inspireren


Kijk mee op mijn reizen langs steden, landen en culturen. Beleef reisfotografie door het oog van mijn camera en laat je inspireren. Regelmatig post ik op mijn fotoblog nieuwe artikelen over reizen en anderen onderwerpen. Neem eens een kijkje of volg mij op social media. Voor alle vragen, verzoeken of andere ideeën hoor ik het graag door contact met mij op te nemen. 

Door de loop van de jaren ben ik al op heel wat plekken in de wereld geweest om een portfolio op te bouwen. Op mijn trektochten langs steden, landen en culturen gaat de camera altijd mee. Stel je voor, je bent op de jusite plaats, op het juiste moment en je ziet een prachtig fotomoment. Je zult er dan maar achter komen dat je camera thuis of in het hotel ligt. Ik zou er niet aan moeten denken, dat unieke moment te moeten missen zonder het in beeld te brengen. Kortom, het is goed te realiseren dat je met reisfotografie waarschijnlijk nooit meer op diezelfde plek terug zult keren. Het is soms een paar kilo extra aan fotomateriaal meeslepen maar vaak word je ervoor beloond met een prachtig fotomoment.

Voorbereiding bij reisfotografie

Nu neemt 90% van de vakantiegangers zijn camera op reis mee dus ben ik niet de enige. Ik geef mijzelf dan ook de uitdaging om meer te doen dan de gemiddelde reiziger. Immers, een mooi shot of een uniek moment vastleggen is meer dan een mooie herinnering. Meestal betekent reisfotografie een goede voorbereiding en een heel wat gespit door de lonely planet of Google. Ik breng dan ook heel wat uren door achter te computer in plaats van met mijn camera.

Je moet er wat voor overhebben

Door de juiste voorbereiding te treffen probeer ik de omstandigheden zoveel mogelijk af te dwingen. Het betekent soms op onmogelijk tijden je bed uit en extra tijd vrijmaken in de vakantieplanning. Je moet er namelijk rekening mee houden dat op een populairder tijdstip die beroemde locatie niet te gebruiken is. Het zal er namelijk zwart zien van de toeristen die voortdurend door je beeld lopen. Als reisfotograaf wil je een foto maken in alle rust en stilte. Je zou niet willen dat je achteraf uren bezig bent met de nabewerking terwijl je dat had kunnen voorkomen.

Contact

Reisfotografie
4.9 45 votes

Laat je inspireren en bekijk meer foto's en artikelen op mijn

Blog